Besparen doe je zo!

“Ik heb weer geld verdient” zei mijn moeder altijd wanneer ze iets met korting had gekocht. Ik vond het altijd grappig om te horen, zeker wanneer het om leuke kleding voor haarzelf ging.

Het klopt dat vaak goedkoper uit bent wanneer je iets voor de scherpste prijs koopt. Maar niet altijd, want goedkoop is soms duurkoop, zeker als het gaat om mindere kwaliteit. Of, wanneer de prijsvergelijking en het jagen op koopjes zoveel tijd kost dat je daarmee ook gewoon geld verliest.

Soms is een duurder product goedkoper, omdat je er tijd mee bespaart.

Stel je bent een webwinkelier en verstuurt producten. Je wilt natuurlijk eerst ervoor zorgen dat je verzenddoos niet te groot is. Daarna moet je misschien kiezen tussen de goedkoopste verzenddoos, of de doos die het inpakproces zo snel mogelijk maakt, zoals een autolock doos. Zeker wanneer je veel moet inpakken, kan dat het totaal uiteindelijk veel voordeliger maken.

Alleen wanneer de kwaliteit gelijkwaardig is wordt de prijs belangrijk.

Stel dat je een product wilt verzenden dat klein is. Dan kan dat via een brievenbusverpakking, daarmee bespaar je op je verzendkosten. Dat kan je doen met bijvoorbeeld een verzendzak, een luchtkussenenvelop of een brievenbus doos. Omdat je wel wilt dat je product goed aankomt moet je wel de beste kwaliteit nemen. Maar wanneer de kwaliteit hetzelfde is, dan pas gaat het om de prijs. Dat snappen ze bij Verpakgigant, dus met hun eigen merk bieden ze de beste kwaliteit, maar ook de goedkoopste brievenbusdoosjes.