De groene muur tegen migratie

Dit is een gastbijdrage van Kevin de Zwart, oprichter van Green Wall Warriors. Zijn blogpost heeft hij geschreven nadat hij het  TV-optreden van Fleur Agema bij Paul & Jinek had bekeken. Hieronder vind je ook zijn oorspronkelijke titel. Lees er even doorheen, want waarschijnlijk wil hij hiermee de zwevende PVV stemmer bereiken.

Waarom iedereen op de PVV zou moeten stemmen

Vol verbazing heb ik gisteren gekeken naar een aflevering van Paul en Jinek waar mevrouw Fleur Agema aanwezig was van de PVV. De PVV is nooit ergens aanwezig dus dit was al vrij uniek. Omdat er voorspeld is dat de PVV nog weleens dé partij zou kunnen worden van deze verkiezingen, was ik toch benieuwd naar wat de standpunten waren en wat Fleur Agema allemaal te zeggen had. Het ging er over dat veel Nederlanders bang zijn voor een invasie van vluchtelingen. Maar niet getreurd mensen, want de PVV heeft dé oplossing voor het vluchtelingenprobleem waardoor we eindelijk weer met een gerust hart verder kunnen leven.

Wijze woorden van Fleur Agema

Fleur Agema zegt in deze uitzending: ‘Er is onlangs een VN-rapport uitgekomen dat voorspelt dat voor het eind van deze eeuw, de bevolking in Afrika groeit van 1 miljard naar 4 miljard en dat ongeveer een derde daarvan deze kant op wil komen. Dus voor het eind van deze eeuw staat er toch om elk land een hek’.

Een derde ervan ‘wil’ deze kant op komen? Nou, mevrouw Agema, misschien is het niet echt kwestie van ‘willen’. Als er geen water meer in de grond zit om je dieren en je gezin nog te kunnen onderhouden dan is er vaak geen andere oplossing dan migreren. Niemand wil alles kwijtraken wat hij heeft, door de woestijn reizen, verkracht worden door mensenhandelaren en vervolgens in een soort Bart Smit opblaasboot de zee opgestuurd worden. Het is een regelrechte reis naar de hel, maar wat voor keuze heb je nog als je in zo’n situatie zit? Zelfmoord? Of toch proberen alles op alles te zetten en ergens anders opnieuw te beginnen? Mevrouw Agema heeft wel een klein beetje gebrek aan research en het empathisch vermogen van een suikerspin. Maar dat mag, een goede politicus moet hard zijn.

Een doordachte oplossing van de PVV voor het vluchtelingenprobleem

Gelukkig, ik begon mij al zorgen te maken, maar ze draagt even later toch nog een constructieve oplossing aan. Want ‘tegen die tijd staat er toch om elk land hek’, zegt ze. Een hek? ‘De grenzen dicht is de enige optie’, concludeert Agema later. Maar wacht even hoor. Gaat de PVV meer dan een miljard mensen tegen houden met een hek? Natuurlijk! Dat ik daar zelf niet op gekomen ben. De oplossing kan vaak zo simpel zijn. O, nee toch niet zeg. Je moet namelijk een verdomd goed hek hebben om een miljard mensen buiten de deur te houden. Veel agentjes ook, dit wordt echt een dure grap. Misschien is een heel hoge muur toch een beter idee mevrouw Agema, net als meneer Trump. Dan bouwen we van die mega kattenluikjes in met ingebouwde koran-scanners, zodat alleen wij über-Nederlanders het land wel in- en uit kunnen. En als er dan toch nog imans en andere snor-dragende worden getracked & traced, deporteren we die meteen naar Schiermonnikoog. Ik zie het al helemaal voor mij. Iedereen zou op de PVV moeten stemmen, dan komt het wel goed en krijgen we eindelijk na al die jaren toch Nederland nog terug!

‘Die problemen kunnen wij als klein landje niet oplossen’

Terug naar het gesprek bij Paul en Jinek. Dolf Janssen reageert op Fleur Agema; ‘Maar, zou het geen moment zijn om iets te doen aan de vluchtelingenstromen? Dus niet het bouwen van een hek. Maar er zijn natuurlijk een aantal oorzaken van vluchtelingenstromen zoals armoede, klimaatverandering, oorlog en andere zaken. Aan een aantal van die dingen kunnen wij wat doen. Zou het een idee zijn om daar iets aan te doen? In plaats van we bouwen een hek, en we zeggen fuck you Afrika.

Na en stampend applaus voor Janssen, zegt Fleur Agema met een verheven stem ‘Ja, dat is natuurlijk het linkse gedachtegoed en daarom wordt er hier ook zo hard geapplaudisseerd. Dat zijn hele grote problemen die u daar opnoemt en die kunnen wij niet allemaal als klein landje oplossen’

En daarmee spreekt zij zichzelf weer volkomen tegen. Want om dit soort zaken op te lossen moet je samenwerken met andere landen. Je hebt nu eenmaal een grote overkoepelende organisatie nodig, zoals de Europese Unie, die ervoor zorgt dat dit soort problemen gezamenlijk aangepakt kunnen worden. Samen sta je nu eenmaal sterker. Zeker in tijden dat mensen zoals Trump er alles aan zullen doen om kleine landjes zoals Nederland te manipuleren en te gebruiken. De Europese Unie is een ruggengraat die we nodig hebben om wereldwijd sterk te kunnen staan.

Een begrijpelijk partijprogramma voor iedereen

het partijprogramma van de PVV inclusief de begroting
het partijprogramma van de PVV inclusief de begroting

 

Ik begrijp helemaal waarom de PVV geen debat meer aandurft te gaan. Als dit je plan is, ben je inderdaad ook wel klaar met een a4-tje waar heel je partijprogramma op staat. Hoe ondoordacht kun je de toekomst ingaan? Ik heb de moeite nog even genomen om het partijprogramma/blaadje van de PVV erbij te zoeken. Het is geniaal, de tranen schoten in mijn ogen. Het enige partijprogramma wat ook te begrijpen is voor de gemiddelde basisschool leerling. Zelfs de begroting past nog onder het partijprogramma op ditzelfde a4-tje. Duurzaam zijn ze wel bij de PVV, dat moet je ze meegeven. Er is in elk geval een minimale hoeveelheid papier en hersencellen gebruikt bij het samenstellen van dit briljante plan. Alleen mis ik de begroting voor het hek nog, dat is toch jammer, maar dat waren ze denk ik even vergeten.

Een echte oplossing voor het probleem

Weinig mensen lijken te beseffen dat wij zelf het slachtoffer zijn van onze eigen welvaart, van ons eigen doen en laten. Dat we andere landen plunderen zodat we het zelf ‘voor elkaar’ hebben. Nederlandse mega-schepen van Parlevliet en van der Plas vissen massaal vis weg voor de kust van West-Afrika. Dit jaar zelfs 65.000 ton tonijn. Met die absurd grote hoeveelheid vis kan heel half Afrika gevoed worden. Maar nee, wij willen elke week sushi eten en blijven ons tot op de dag van vandaag verrijken aan een uitgeput continent. En daarna wel hard gaan gillen met zijn allen, als de mensen die wij structureel beroven hier op de stoep staan omdat zij het zelf niet meer trekken.

Nog steeds hebben de mensen in de oliewereld de touwtjes (politiek) in handen en alleen al voor deze reden, moeten we wel volledig over op duurzame energie. Met name de farmaceutische industrie en olie-industrie hebben veel invloed op onze politieke leiders. Daarom zijn het legaliseren van cannabis en het massaal opwekken van zonne-energie de uiteindelijke sleutels tot minder corruptie. Kanker en olie is nu eenmaal big business. Politiek zal altijd corrupt blijven, maar als wij de juiste keuze maken door te stemmen op mensen die wel echt een duurzame bijdrage leveren aan de wereldwijde problematiek, dan komen we al een heel eind. Stemmen op een of andere afgekeurde Mozart look-a-like die alleen maar hekken neer willen gooien, en dan afwacht totdat de bom barst, schiet ook niet op. Daar heeft Nederland helemaal niets aan. Misschien is het in zijn geval handig om nog een tweede a4tje te maken voor een noodplan, voor als de pleuris echt uitbreekt.

 

Belasting naar leefstijl

Elke burger zou wettelijk verplicht moeten zijn te betalen voor zijn CO2 uitstoot in de vorm van een belasting. Reist iemand veel voor werk, moet de werkgever deze uitstoot compenseren aan de overheid. Eet je veel vlees, dan betaal je daar lekker belasting over. Mensen gaan vanzelf bewuster leven op deze manier. Stel je voor dat je dit een jaar zou doen. Er zouden miljarden binnenkomen. Miljarden die we allemaal kunnen gebruiken voor de bouw van een enorme muur om alle vluchtelingen straks tegen te houden. Althans, als je de PVV moet geloven dan.

Wat ik voor wil stellen is om van dit geld een andere muur te bouwen. Een muur die er écht voor gaat zorgen dat vluchtelingen in de toekomst niet meer zullen hoeven te emigreren. Een denkbeeldige groene muur in de vorm van een groot bos. Ik hoor je denken, ‘Die kerel is helemaal van het padje’. Maar geloof mij, dit is de enige oplossing om te voorkomen dat er straks miljoenen vluchtelingen Europa zullen binnen stromen.

 

De bredere context van het vluchtelingenprobleem

Zou jij kunnen overleven in deze omgeving?
Foto: Oxfam

Om de bredere context van het vluchtelingenprobleem te begrijpen is het belangrijk dat we ons bewust zijn van de problematiek elders in de wereld. Op dit moment is het zo dat er wereldwijd per minuut, 23 hectare aan land verandert naar woestijn. Land dat nooit meer groen zal zijn, tenzij mensen iets doen. Het is voorspeld dat binnen 25 jaar, een derde van Afrika woestijn zal zijn. De 920 miljoen mensen die nu in het Sahel gebied wonen moeten wel emigreren omdat er simpelweg geen water meer is. Door de keiharde bodem dringen de regenbuien niet meer door tot het grondwater. De enige optie voor deze mensen is vaak naar Europa emigreren of het plegen van zelfmoord. Naar Europa emigreren kan in veel gevallen ook worden gezien als een vorm van zelfmoord aangezien velen de reis niet overleven.

Wachten we tot de bom barst?

Anyway, om een lang verhaal kort te maken zullen wij daar in Afrika iets moeten ondernemen om te voorkomen dat het hier straks fout gaat. En als je wat langer nadenkt dan de PVV is dat helemaal nog niet zo moeilijk. Deze mensen emigreren omdat zij niet meer kunnen leven in een gezonde leefomgeving. Wij zullen als Europa dus moeten investeren in het creëren van een nieuwe, gezonde leefomgeving voor deze mensen. Is dat mogelijk? Ja, dat is zeker mogelijk. Is dat geen onmogelijk grote operatie? Nee, dat is het zeker niet. Het is een mega-project, maar zal nog steeds slechts een fractie kosten van de bedragen die straks geïnvesteerd zullen moeten worden om vluchtelingen tegen te houden en op te vangen.

 

Zo lossen we het vluchtelingen probleem op

Er valt nog wel regen in Afrika, maar de bodem is zo hard dat water niet meer doordringt tot het grondwater. Zaden kunnen niet meer kiemen en het regenwater wat valt, verdampt of stroomt direct de rivier in. De Nederlandse Peter Westerveld heeft een techniek bedacht waarmee al het regenwater effectief ‘geoogst’ kan worden. Dit kan gedaan worden door simpele greppels te graven van een meter diep. Deze greppels liggen vier meter uit elkaar. Na de regenbuien wordt al het regenwater opgevangen waarna het de grond in trekt. In de greppels worden zaden en jonge bomen geplant. Een maand na de regenbui is het gebied al groen. De vegetatie zorgt ervoor dat het water gefilterd wordt, verder bezinkt en niet verder verdampt. Als dit proces eenmaal in gang gezet wordt zal alles groen worden, elke volgende regenbui zal direct door het land worden opgenomen.

 

Twee grote wereldproblemen voor de prijs van één

Westerveld heeft aangetoond dat het veranderen van het land ervoor zorgde dat het aantal oogsten van de boeren spectaculair toenam. In plaats van 1 oogst per jaar, werden er na het behandelen van het gebied 4 oogsten per jaar gedaan. Daarbij was er weer genoeg drinkwater aanwezig van veel betere kwaliteit.

Als we het Sahel gebied transformeren creëren we weer een gezonde omgeving waarin mensen kunnen leven en werken. Daarbij zullen miljarden tonnen CO2 worden opgeslagen. Elke hectare bos compenseert 250 ton CO2, dus je kunt zelf wel uitrekenen hoe groot de impact van een dergelijk project kan zijn. Door verdamping van de bomen ontstaan weer regenwolken. Het klimaatprobleem en het wereldvoedselprobleem zullen zo op de best mogelijke manier worden aangevochten.

 

Niets is onmogelijk

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar het is aangetoond dat deze methode werkt. Er zijn veel tractoren en graafmachines nodig om grote gebieden aan te kunnen pakken. Er zullen honderden (fruit)boomkwekerijen moeten worden opgestart en de bevolking zal massaal moeten helpen bij het verzamelen van zaden. Door mensen hiervoor te betalen worden duizenden banen gecreëerd en wordt direct al voorkomen dat zij emigreren. De kosten om een dergelijk project uit te voeren zullen miljoenen bedragen, maar nog steeds slechts een fractie zijn van alle kosten die gemaakt zullen moeten worden om Fort Europa ‘vluchteling-proof’ te maken. Iets waarvan iedereen eigenlijk wel weet dat dit in de praktijk onmogelijk is.

 

In Spanje blijkt de ervaring met hekken niet echt succesvol

 

Stem wijs

Het feit is dat er nu een partij groot aan het worden is die alleen maar een hele grote bek heeft en geen structurele oplossingen is te bizar voor woorden. Ze zijn bewust te laf is om het dialoog aan te gaan met anderen. Mensen denk goed na. Is de PVV echt wat je wilt? Onze bloedeigen ‘Trump’, die andere mensen de tering te laat krijgen en daarmee alleen maar onze bestaande problemen zal vergroten in plaats van ze oplost?

De kans is groot dat de PVV de grootste partij gaat worden en dan zijn we echt flink de sigaar. Als je wijs wilt stemmen op een partij die zich juist wel inzet voor structurele en duurzame oplossingen, stem dan op Groenlinks, D66 of vooral ook de Partij van de Dieren (is wat dit betreft een goede keuze.)

Bedankt voor uw tijd!

 

Kevin de Zwart
Oprichter Green Wall Warriors

Oorspronkelijke bericht vind je hier: Waarom iedereen op de PVV zou moeten stemmen